Suoraan sisältöön

Ubuntu-blogin pikaohje ja säännöt

Lukeminen ja tilaaminen

Muuta ei tarvita kuin halua lukea tai tilata, tilaamiseen löytyvät linkit sivun alalaidasta: “Artikkelit (RSS) — Kommentit (RSS)”.

Kirjoittaminen

Aloitetaan “freelancereista”: lähettäkää kirjoituksenne minulle ja saatteena voitte kertoa minkälainen rooli kiinnostaa, vakkari vai freelancer; minä sitten julkaisen jutun “Vapaanäppis”-käyttäjänimellä ja kirjoittajan nimi tulee jutun loppuun.

Vakkariksi voi halutessaan päästä ensimmäisen kirjoituksen jälkeen, miksei suoraankin, jos arvelet, että intoa riittää. Vakkarikirjoittajat saavat julkaisuoikeudet ja voivat vapaasti julkaista kirjoituksiaan milloin haluavat.

Valitse kirjoituksellesi sopiva aihealue. Jos laitat linkkejä, linkitä samaan ikkunaan (freelancerit, laittakaa tekstiin maininta linkistä, niin ylläpito lisää sen, tai käyttäkää ihan normaalisti HTML:ää linkkien kuvaamiseen). Muista laittaa koko nimesi (tai nimimerkkisi, jos niin päätät) kirjoituksesi loppuun.

Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen. Älä kuitenkaan ota siitä mitään turhia paineita. Seuraavista linkeistä voi olla apua:
www.koulut.nokiankaupunki.fi/…/kieliasu.htm
www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/all.html
www.kotus.fi/index.phtml?s=297

Oman nimen ja nimimerkin käyttö:

Suositus: kaikki kirjoittavat koko nimellään: “Etunimi Sukunimi”. Jokainen kirjoittaja siis mieluiten vastaa kirjoitustensa sisällöstä itse omalla nimellään. Ylläpito lukee freelancereiden kirjoitukset ennen julkaisua ja jos tarvetta on, keskustelee sisällöstä ennen julkaisupäätöstä kirjoittajan kanssa.

Poikkeus: blogiin voidaan hyväksyä kirjoituksia myös nimimerkillä. Toivoisimme kuitenkin, että suurin osa kirjoittaisi reippaasti ja avoimesti omalla nimellään ja nimimerkkiä käytettäisiin vain silloin kun siihen on hyvät perusteet (mitkä ne sitten ovatkaan). Mikäli kyseessä on freelancer, blogin ylläpidon jäsen, joka jutun julkaisee lukee sisällön ennen julkaisua ja vastaa siitä niiltä osin kun se voi olla loukkaava tms. Vakikirjoittajien oikea nimi tulee olla blogin ylläpidon tiedossa.

Kirjoitusten kommentointi

Kommentoida voi kuka vain, kommentteja ei tarkisteta ennen julkaisua (paitsi silloin kun spämmisuodattimemme epäilee niitä roskaksi, silloin ne katsotaan läpi “heti kun ehditään” ja julkaistaan mikäli roskaluokitus oli aiheeton.

Kommentoijalta vaaditaan nimi ja sähköpostiosoite, joista jälkimmäistä ei näytetä, mutta se tulee ylläpidon tietoon.

Kommentteja seurataan ja selvästi asiattomat/loukkaavat viestit voidaan poistaa – edellämainittu ei tietenkään tarkoita sitä, että tarvitsisi olla samaa mieltä kaikken kanssa ja vain hymyillä.

Ylläpito

Blogia ylläpitää Ubuntu Suomen blogitiimi, kts. lisätietoja tiimin kotisivulta