Suoraan sisältöön

Sisäänkirjautumisen jälkeen näkyvän mustan ruudun korjaaminen Lubuntu 14.04:ssä

Tämä ohje voi olla tarpeen osalle Lubuntu 14.04 LTS -asennuksista (Ubuntu yhteisön ylläpitämällä LXDE-käyttöliittymällä), ja sitä voi kokeilla muissakin virhetilanteissa. Vastaavan korjauksen voi tehdä myös tietokonetta käynnistettäessä Ubuntun palautustilan (”recovery mode”) valikon avulla.

Useat Linux-tuki.fi:n asiakkaat ovat viime päivinä raportoineet, että Ubuntu-läppäri tai -työasema yllättäen lakkasi toimimasta oikein. Oire on, että sisäänkirjautumisessa, käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen ruutu vilkkuu ja on hetken musta. Tämän jälkeen näyttö tulee takaisin kirjautumisnäkymään.

Ongelma johtuu Ubuntun päivityksestä, joka on epäonnistunut ja jättänyt graafisen työpöytäympäristön toimimattomaan tilaan.

Korjauksen voi tehdä itse avaamalla tekstipäätteen painamalla Ctrl+Alt+F1 ja kirjautumalla sisään tekstitilassa. Sen jälkeen voi ajaa päivityksen loppuun onnistuneesti komentamalla:

sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y

Lopuksi aja sudo reboot. Ubuntun uudelleenkäynnistymisen jälkeen sisäänkirjautuminen ja käyttö pitäisi onnistua normaalisti.

Ohje on julkaistu alun perin osoitteessa http://seravo.fi/2015/fixing-black-screen-after-login-in-ubuntu-14-04

3 Responses to “Sisäänkirjautumisen jälkeen näkyvän mustan ruudun korjaaminen Lubuntu 14.04:ssä”

  1. Juhani Kosunen Says:

    Ei auttanut mulla. Sisäänkirjautumisen jälkeen näkyy vain teema, ja kursoria voi liikuttaa. Oikealla klikkaamalla valikosta aukeaa vain openbox configuration… mutta mitään et voi tehdä. Mikä avuksi?

  2. Juhani Kosunen Says:

    Kyseessä on siis Lubuntu 14.04

  3. Marko Majuri Says:

    Mulla on myös tuo 14.04 LTS, sisäänkirjautumisen asetukset automaatilla. Päivityksen jälkeen seuraava käynnistys, niin näyttöön ei tullut mitään eloa. Täysin pimeä, vaikka mitä tekisi.

Leave a Reply