Suoraan sisältöön

Ubuntu 10.04 LTS on vihdoin julkaistu!

Kauan odotettu Ubuntu 10.04 LTS “Lucid Lynx” on vihdoin julkaistu. 10.04 on pitkän tuen julkaisu, johon luvataan päivityksiä kolme vuotta työpöytä- ja viisi vuotta palvelinkäytössä. Mukana on roppakaupalla uusia hienoja ominaisuuksia.
Lucid & musiikkisoitin
Nopeana käynnistyjänä tunnettua Ubuntua on saatu nopeutettua entisestään.

Ubuntu on nyt myös entistäkin sosiaalisempi. Mukana tulee Me-menu, jonka avulla pidät yhteyttä entistä helpommin ystäviisi. Me-menu mahdollistaa esimerkiksi Facebookin, qaikun ja Twitterin käytön. Empathy-pikaviestin tukee nyt paitsi Mesen ja Google Talkin kaltaisia perinteisiä pikaviestimiä myös Facebook-chattia.

Uutena mukana tulee myös Ubuntu One, musiikkikauppa ja pilvipalvelu. Musiikin ostaminen ja tiedostojen jakaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Videoiden muokkaamiseen on mukana helppokäyttöinen PiTiVi-videoeditori ja kuvien skannaukseen EasyScan. Ubuntu tarjoaa luonnollisesti myös kaikki tarvitsemasi ohjelmat nettiselailuun ja sähköpostin käyttöön sekä täydellisen toimisto-ohjelmiston ja muut hyötyohjelmat välittömästi asennuksen jälkeen – ilmaiseksi.

Lehdistötiedote

Lataa Ubuntu

Julkaisumuistio

2 Responses to “Ubuntu 10.04 LTS on vihdoin julkaistu!”

  1. Weekly Digest for May 2nd | Risto H. Kurppa Says:

    […] – Ubuntu 10.04 LTS ‘Lucid Lynx’ on nyt julkaistu! http://blog.ubuntu-fi.org/2010/ubuntu-10-04-lts-on-vihdoin-julkaistu/ [rhk] Share var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_config.linkname="Weekly Digest for May 2nd"; […]

  2. Mikko Kangasaho Says:

    Pienten päivitysongelmien jälkeen näyttää hyvältä.

    Vieläkin ihmetyttää hieman Pidginin korvaaminen Empathyllä. Pahin puute jälkimmäisessä on se ettei tukea viestin kryptaukselle ole.

Leave a Reply