Suoraan sisältöön

Assembly 2010

Ubuntu Suomi oli runsain joukoin edustamassa FLUGin kanssa yhteistyössä toteutetulla Linux-ständillä tämänvuotisessa Assembly Summer 2010 -tapahtumassa.

Tapahtuma alkoi torstaina, jolloin vapaaehtoisen ständiporukan edessä oli ständin pystyttäminen. Koska kukaan ei ollut päässyt käymään paikan päällä keskiviikkona rakennuspäivänä, ei ständipaikaltamme löytynyt aluksi pöytiä tai verkkoyhteyttä, sähköistä puhumattakaan. Järjestäjien kanssa asiat saatiin kuitenkin nopeasti kuntoon, kiitokset siitä!

Esittelykäytössä meillä oli kaksi nykyaikaista tietokonetta, joissa molemmissa oli kaksi näyttöä, ja yksi miniläppäri. Lisäksi jaossa oli Ubuntun ja Fedoran CD-levyjä. Assykansan kotiutuessa areenalle alkoi ständin luona illan mittaa vierailemaan partykansaa, ja liikennevirta säilyi melko tasaisena aina yömyöhään.

Lauantaipäivä oli tapahtuman kohokohta, jolloin olivat kaikki finaalit kompoista. Demokompojen taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen kova, ja pääsimme seuraamaan todella näyttävää efektitykitystä taiteellista puolta unohtamatta. Assykansa heräili lauantaina rauhalliseen tahtiin. Vielä kymmeneltä aamulla oli hiljaista, mutta puolen päivän jälkeen alkoi ständillä liikuskella kiinnostuneita.

Sunnuntaina väsynyttä partykansaa ei enää jaksanut kiinnostaa ständit, ja ohjelmassa olikin lähinnä parhaiden palkitseminen. Ja palkittavia olikin taas melkoinen kasa, aina Guitar Hero -kilpailun voittajasta demokompon voittajaan.

Lopuksi Ubuntu Suomi kiittää järjestäjiä mahdollisuudesta osallistua tapahtumaan!

Leave a Reply