Suoraan sisältöön

Akademy 2010 Tampereella alkaa 2.7.

KDE-kehittäjien suurin vuosittainen tapahtuma Akademy järjestetään Tampereella 2.-10.7.2010. Ohjelmaan kuuluu sekä KDE-työpöytäympäristöön liittyvät asiat että Qt-käyttöliittymäkirjastoasioita ja yleisiä vapaiden ja avoimen lähdekoodin yhteisöön liittyviä asioita.

Akademy 2010 -viikko-ohjelma löytyy sivulta http://akademy.kde.org/program. Linux-käyttäjiä kiinnostanee eniten viikonlopun 3.-4.7. konferenssi, jonka ohjelma löytyy sivulta http://akademy.kde.org/program/conference. Konferenssia seuraavan viikon ohjelma liittyy enimmäkseen KDE-kehittäjien yhteistyöhön ja työpajoihin. Konferensissa sen sijaan on runsaasti ohjelmaa, joka kiinnostanee myös muita kuin KDE-kehittäjiä tai KDE-käyttäjiä.

KDE-työpöytäympäristöä käytetään mm. Kubuntussa. Vakio-Ubuntun työpöytäympäristö on Gnome, jonka kehittäjät tapaavat vuosittain Guadec-tapahtumassa. Gnomen ja KDE:n teknisiä eroja on mm. se, että Gnomessa graafinen käyttöliittymäkirjasto on GTK kun taas KDE:ssa on Qt. Nykyisin Qt:n alun perin kehittänyt yhtiö on siirtynyt Nokian omistukseen ja Qt on tärkeä osa Nokian teknistä strategiaa. Ei siis ihme, että Akademyn pääsponsori on Nokia.

Tilaisuus on maksuton, joten suomalaisten kannattaa hyödyntää tilaisuutta ja osallistua tapahtumaan, kun sinne pääsee nyt niin helposti. Aikaisemmat Akademyt ovat olleet mm. Kanarian saarilla, Belgiassa ja Skotlannissa.

— Otto / Linux-tuki.fi

Leave a Reply