Suoraan sisältöön

Kopiosuojaamattoman musiikin tarjonta laajenee suomalaisissa verkkokaupoissa

DRM -kopiosuojausten vuoksi Linux-käyttäien mahdollisuudet ostaa verkkokaupoista musiikkia ovat olleet hyvin rajoittuneita. Nyt tilanteeseen on tullut merkittävä parannus, sillä Netanttila on aloittanut musiikin myynnin ilman kopiosuojauksia. Netanttilan myymä musiikki on MP3-muodossa, joten sen kuunteleminen onnistuu lähes kaikilla ohjelmistoilla ja laitteilla, kuten matkapuhelimilla ja MP3-soittimilla.

Netanttilalla on sopimus suurista levy-yhtiöistä EMI:n, Universal Musicin ja Sony BMG:n kanssa.  Warner Musicin kanssa käydään vielä neuvotteluja.  Myös pienet levy-yhtiöt ovat suostuneet kopiosuojaamattoman musiikin myyntiin.

On mielenkiintoista nähdä, miten muut verkkokaupat reagoivat Netanttilan muutoksen luomaan uuteen kilpailutilanteeseen. Aiemmin kopiosuojaamatonta musiikkia MP3-mudossa on Suomessa myynyt meteli.net -verkkokauppa.

Mikko Huovila

5 Responses to “Kopiosuojaamattoman musiikin tarjonta laajenee suomalaisissa verkkokaupoissa”

 1. HaXeri Says:

  Wanha 😀

 2. Slasher- Says:

  Kiva nähdä, että musiikinlevitys menee vähän vapaampaan suuntaan. Nyt voi lähteä lenkille kuunnellen netistä ladattua Rocky Balboa tunnaria!

  Kootut IT ja Mediauutiset: kookas.fi/news/76

 3. Cathy Says:

  The abiitly to think like that shows you’re an expert

 4. fifa ultimate Says:

  73 with Mata (C), Luiz, Ba, Clyne and Lambert to come. I’m generally happy with the constant changes made during the WC period, Lambert was a good last minute change, just hoping getting Gibbs in with an eye to next weekend pays off!

 5. fifa 14 ultimate team coin generator ps4 Says:

  In the complicated world we live in, it’s good to find simple solutions.

Leave a Reply