Suoraan sisältöön

Linux @ Microsoft Surface

Monet ovat varmaan jo nähneet videoita tuosta Microsoftin pöydästä, mutta kuinka moni on nähnyt videon siitä linuxilla ja uudella mpx -ikkunoinnillla? Itse katselin tuon ensimmäisen kerran toissapäivänä, ja hieman näyttäisi vielä olevan tökkimistä varsinkin piirtämisen kanssa. Mutta mpx on luultavasti vielä keskeneräinen.

Mpx on siis modattu versio normaalista Xorgista, ja se mahdollistaa useamman kuin yhden osoitinlaitteen käytön yhtäaikaa. Siinä missä ainakin minun silmiini alkuperäinen surface näytti ylihienosti tehdylle, mpx ja normaali työpöytä antaa enenmän vaihtoehtoja pöydän käyttämiselle. Tosin täytyy muistaa, että Microsoft yrittääkin myydä Surfacea hotellien auloihin ja muualle, mutta miksei se voisi myös ihmisten kotona toimia.

Voihan tuolla kuvia selata ja katsella videopätkiä, ja miksei vaikka pelata shakkia, mutta itse en paljoa muuta moiselle keksi… 🙂

Juho Valkila

2 Responses to “Linux @ Microsoft Surface”

  1. akukalle Says:

    väitän 10 vuoden päästä tuon olevan perushuttua. Scifi leffassa nimeltään “Island” oli tuollainen hässäkkä joka vaikutti ihan hauskalta(tyypin työpöytä oli yhtä näyttöä ja siinä sitten pyöritteli tiedostoja yms). Muistaakseni mikkisofta oli antanut tulevaisuuden visioitaan tätä leffaa varten.

  2. Regel Says:

    Itse kattelin jo hieman tuota MPX:ää. Valitettavasti ei ole vastaavaa vielä vakiona Xorgissa ilmeisesti. Noo, vielä tuota saa odotella. Tulee jokin vastaava ubuntuunkin jonain päivänä.

Leave a Reply