Suoraan sisältöön

Opetusvideoita Ubuntusta

Mainiolta Linux.com -sivustolta sattui silmääni juttu Ubuntu-opetusvideoista. Ubuntuclips.org pitää sisällään kymmeniä videopätkiä, joiden avulla Ubuntuun tutustuminen ja sen käytön opettelu on tehty mahdollisimman havainnolliseksi. Videon pätkät näytetään Youtuben kautta flashilla toteutettuna, mutta niiden lataaminen on mahdollista myös omalle koneelle. Aidossa Ubuntu-hengessä videot on käytettävissä vapaasti Creative Common -lisenssillä.

Idea on todellakin toimii! Tätä sivustoa voi hyvin suositella uusille Ubuntun käyttäjille! Videot on tosin toteutettu englanninkielisellä Ubuntun versiolla, joten ihan kaikille ne eivät välttämättä aukea. Tässä voisikin olla mahdollisuus meidän kotimaiselle Ubuntu-yhteisölle. Miltä kuulostaisi opetusvideot Ubuntu tutuksi -wikikirjan artikkeleiden havainnollistajina?

Mikko Huovila

2 Responses to “Opetusvideoita Ubuntusta”

 1. lunatiC Says:

  “Tässä voisikin olla mahdollisuus meidän kotimaiselle Ubuntu-yhteisölle. Miltä kuulostaisi opetusvideot Ubuntu tutuksi -wikikirjan artikkeleiden havainnollistajina?”

  Tuohan kuulostaa helkkarin hyvältä idealta! Keneltä löytyy aikaa ja välineitä noiden toteutukseen?

 2. Mikko Huovila Says:

  Videoiden tekeminen ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Tuolta pääsee lisätiedon äärelle:

  http://ubuntuclips.org/contribute

  Aluksi voisi tietysti tehdä wikikirjaan linkit noihin Ubuntuclips.org -saitin videoihin. Vaikka ne englanniksi ovatkin, niin paljonhan ne kuitekin havainnollistaisivat ohjeita.

Leave a Reply